Antarctica Cruise

Op deze pagina vind je informatie over cruises en expedities naar Antarctica. Wat zijn de faciliteiten op het schip? Hoe kun je je voorbereiden? En wat kun je allemaal meer verwachten tijdens de cruise?

De faciliteiten op het schip, de service en de bemanning

Wat kun je als reiziger van de all inclusive service faciliteiten aan boord en aan activiteiten aan boord verwachten? Om te beginnen is er een vol dagprogramma aanwezig. Het is dan belangrijk dat je een aantal spullen mee gaat nemen:

  • Warme kleding;
  • Verrekijker;
  • Zwembroek (geen geintje!);
  • Een fototoestel;
  • Een videocamera

Dit heb je allemaal nodig wanneer je de natuur nog beter wilt kunnen ontdekken en wanneer je natuurlijk plaatjes wilt schieten van de dieren en de mooie ijsbergen die je tegen gaat komen tijdens de Antarctica trip.

Maar als je de hele reis vanuit het schip naar buiten gaat kijken kan dit best koud worden. Daarom is er aan boord ook van alles te doen, er is een zwembad aanwezig, daarom is het goed om een zwembroek mee te nemen dan kun je hier heerlijk even ontspannen. Daarnaast zijn er ook douches en bedden aanwezig in grote aantallen. Met een grote familie kun je hier dus lekker bij elkaar slapen en genieten van de cruise naar Antarctica. Ook van lekker eten en drinken kun je hier genieten, er is een compleet restaurant aan boord van dit schip.

Gedurende de expeditie naar Antarctica kun je jezelf ook aan boord prima vermaken. De reis gaat gewoon door, lekker naar buiten kijken en zo nu en dan wat foto’s maken. Ook op tijd ontspannen is lekker in het zwembad dat zich aan boord bevindt, of je kunt met andere reizigers spreken over de reis, misschien hebben zij het al eens vaker gedaan en kunnen zij je meer over de Antarctica en de flora en fauna vertellen.

In 2011 worden er ook verschillende cruises naar Antarctica aangeboden. Het kan daarom zomaar gebeuren dat je deze week nog jouw trip naar Antarctica gaat boeken! Het is echt meer dan de moeite waard om deze expeditie te ervaren. Het schip is meer dan de moeite waard, zal meteen goed aanvoelen en een veilig gevoel geven.

Voorbereidingen en de route

Als je deel gaat nemen aan de cruise naar Antarctica dan ga je vetrekken vanuit Ushuaia, Pategonie Zuid in Argentinie. De reis zal ongeveer veertien dagen duren. Na deze veertien dagen kom je weer aan in Ushuaia. Je kunt ook voor dan weer een hotel boeken zodat je weer uitgerust naar huis kunt reizen. Maar voordat de reis naar Antarctica gaat beginnen kun je verblijven in een hostel in Ushuaia. Je kunt dan rustig aan de reis naar Antarctica beginnen.

Reizen kan een hobby van je zijn, daarom is het verstandig om dan deel te nemen aan de cruise naar Antarctica. Het is een bijzondere ervaring en deze expeditie is meer dan de moeite waard. Wie brengt er nou een bezoekje aan de Zuidpool? Heb je interesse in de cruise naar Antarctica? Hier kun je je Antarctica reis boeken. Je zou ook kunnen kiezen voor een last minute, het voordeel hiervan is dat je veel minder hoeft te betalen, maar het is wel belangrijk dat je de reis naar Antarctica goed voor kunt bereiden. Waarom?

Het is belangrijk dat je alle spullen bij je hebt en er niet halverwege aan boord achter komt dat je de helft mist. Hoe dan ook, als de spullen zijn gepakt, je hebt een nachtje in een hotel of in een hostel geslapen in Ushuaia, dan kan de reis naar Antarctica beginnen. Zou je graag deelnemen aan deze reis? Dan kun je kijken welke Cruises 2011 er nog worden aangeboden en misschien kun je dit jaar dan nog mee!

De route is meestal als volgt: Je stapt op in Ushuaia, dan bevindt de cruise zich een aantal dagen op zee en ga je naar de Falkland eilanden, een prachtig paradijs voor de echte vogelliefhebbers. Dan ga je weer de zee op en ga je naar South Georgia. Hier blijf je een paar dagen, dan vaar je door naar de Zuid-Shetland eilanden en naar het Antarctisch Schiereiland. Hier komen de eerste ijsbergen in zicht, een prachtige ervaring. Dan kun je via Drake Passage van Antarctica naar Ushuaia.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Het kan zijn dat je in een tijd van het jaar deel gaat nemen aan de cruise naar Antarctica dat er steeds meer ijs op deze plek gaat liggen. Het kan dan zijn dat de cruise wat langer duurt, het schip heeft dan namelijk wat meer tijd nodig om er door heen te komen. Maar het schip is voorzien van vele faciliteiten dus je hoeft er niet bang voor te zijn dat er wat zal gebeuren.

Het kan zijn dat je in een tijd van het jaar deel gaat nemen aan de cruise naar Antarctica dat er steeds meer ijs op deze plek gaat liggen. Het kan dan zijn dat de cruise wat langer duurt, het schip heeft dan namelijk wat meer tijd nodig om er door heen te komen. Maar het schip is voorzien van vele faciliteiten dus je hoeft er niet bang voor te zijn dat er wat zal gebeuren.